Byggställningar

Byggställningar från Nordställningar

Vi har vår depå i Östersund men erbjuder våra tjänster över hela Sverige.
Montage av Byggställning sker med säkerhet, miljö och kvalitet i fokus. Läs lite mer om de byggställningar vi kan erbjuda dig.


 

LÖSNINGAR MED BYGGSTÄLLNINGAR
Takställning

En takställning är ett bra skydd och arbetsplattform för arbeten som takbyte eller skorstensrenovering. Kan även kompletteras med en ställning runt skorstenen för ännu bättre skydd. På Nordställningar AB har vi även en speciallösning för gavelskydd som sparar tid och pengar.

Fasadställning

Fasadställning som kan användas för byggnation, målning, murning eller övriga fasadarbeten. Inplankning kan erbjudas och bomlagsbredder som kan fås är 0,7m – 1,09m – 1,57m – 2,07m – 2,57m – 3,07m. Vanligast är 0,7m för måleriarbeten och 1,09 för byggarbeten.

Rullställning

Vår lätthanterliga rullställning i aluminium brukar oftast monteras för att användas av elektriker, målare och diverse byggarbetare. En sådan är ett snabbare, enklare och säkrare sätt än att jobba från stege. Perfekt om du ska måla om villan till sommaren.


EXTRAUTRUSTNINGAR TILL BYGGSTÄLLNINGAR
Byggställning med Bygghiss

Bygghissen underlättar för upp/nedgång i byggställningen. Bygghissen bör placeras strategiskt så man slipper ombyggnation och eventuell förflyttning vid ett senare skede.

Intäckning av byggställningen

För att skydda den kringliggande miljön och arbetsplatsen för fallande tegelstenar, murbruk, träbitar, slipdamm och dylikt. Sommarväv eller armerad plast är vanligast att använda som intäckning. Kan kombineras med skenor vid stora intäckningsytor.

Intagsbryggor, Avlastningsplan

Materialplan är en bra lösning för att samla material på olika delar av ställningen vid större byggen och olika höjder. Glöm inte att planera in dessa intagsbryggor, avlastningsplan och materialplan så att eventuella byggkranar inte får problem att lasta av/på material.


SPECIALLÖSNINGAR BYGGSTÄLLNINGAR
Byggställning med Väderskydd

För att utestänga värme, sol, fukt, snö, regn och dåligt väder från byggarbetsplatsen så är det bra att använda ett väderskydd. Ett sådant kan kombineras med en takställning. Titta gärna på Layher:s hemsida layher.se för de varianter som vi kan erbjuda att montera.

Hängställning

Vi kan montera hängställning vid speciella platser så att ni får en säker arbetsplattform att stå på. Det går såklart att variera hur många kg/m2 som den ska klara.

Industri- & Speciallösningar

Vi har sett det mesta och monterat byggställning på olje- och gasraffinaderier, i grottor, i bergsrum, i spiraltunnlar på närmare 100m, under löphjul på vattenkraftverk, vattenintag. Vi har erfarenheten.


BYGGSTÄLLNING SOM STÄMP, SKYLTHÅLLARE OCH HJÄLPMEDEL
Skylthållare

Byggställningar lämpar sig väldigt bra för att bygga skylthållare av, då det är ett stålmaterial som är väldigt flexibelt och kan erbjuda många funktioner och finesser.

Avspärrning och Omledning

Med vår byggställning går det snabbt att bygga kravallstaket, avspärrning och omledning. En monterad byggställning som avspärrning rubbar man inte på i första taget.

Stöttor, pallbock, stämp och upphängning

Vi har ett tufft, robust flexibelt ställningsmaterial med många användningsfunktioner. Det kan användas som pallbock, stöttor och det finns även stämplösningar och upphängning.